Tuesday, June 15, 2010

Jeans

Salam, hey, hello, hi, we meet again.. 2day aku nk share skit la some info pasal JEANS..aku tau sume org pun penah pakai jeans kn..sbb pd aku jeans ni casual.. tp korang tau x yg korang pakai 2 JENIS @ Spesis ape?? Ok lepas buat sikit research la kn..ade byk spesis jeans yg aku da jmpe..meh join aku.. aku cite..

So yg mne satu korang suke n prefer pakai... ^_^



1: Flared - Flared cut die ketat kat area peha smpai ke lutut, and then die kembang kat bawah



2: Straight - tgk pada nama da tau kn die spesis ape, jeans ni die jenis stright je smpai ke bwah. Die xde kembang kecut..eh ok?



3: Boot Cut - Spesis nie die straight je dr atas pas 2 die cm kembang sket je kat bawah 2..(spesis ni die jenis kacukan antara straight + flare = boot..hybrid la konon nye) da dpt satu formula matematik ^_^



4: Stove Pipe - Siyes beb yg spesis aku xpenah dg lg..bntuk die cm gmbar kat atas, die cm straight jg tp kalau pkai cm ok ok je..fit, x terlalu ketat (haaa aku pun xreti nk ckp cm mne lagi, nk tau g beli kat kedai)



5: Bell Bottom - yg nie spesis yg besar kat bawah..kembang gilee..femes mse 60an dlu..skrg kalau ade pun mgkin trend @ fashion laa (spe suar die yg paling kmbang die la yg paling femes) <---aku reka cite laa ngeeee



6: Tapered - haaa yg ni jenis dua alam(xtau & xpasti nape aku ckp die dua alam)...yg nie die die kicik smpai ke bwah kat kaki kite..



7: Skinny - jeans ni sungguh ketat giler..dr atas smpai bwah ketatt je..die melekat kat kaki anda (payah nk pakai n payah nk tggal)<--- pd pendapat aku laa..tp chanteekkk kalo pakai



8: Capri - sejenis suar yg potongan nya smpai paras lutut shaja



9: Cropped - aku xtau nk komen ape jeans nie..die pnjang sket dr Capri..pendek kate org melayu pggil sluar 3 suku..<---aku yg pggil, tp xtau la org lain..ngeee



10" Cuffed - merujuk kepada jeans yg dilipat dihujung nya(tetibe la plak kuar ayat formal eeeeeee)


hehehehe ape lgi aku sbagai owner blog nie nk jg inteframe kn..ala skali skala je ..bukan slalu pun..

nie mse aku rmbut pendek, n sedang memakai jeans spesis straight cut..k la babai

9 comments:

rabit gedik said...

sy suker pakai yg jeans koyak2 huhuhuh

Mr. Merlot said...

nice info pasal jeans... leh rekemen kat member

mr-merlot.blogspot.com

aku chantek said...

tp sy rase yg bwh skali tu yg siap ade model pkai tu mcm jenis jeans yg sesuai utk org yg bontot besar kan....hahaaha~ampun!! dunt cha~

Nisa said...

tenkiu cik aku_chantekk..sy tau kamoo siapa..hahaha cik mila..kamoo nye bontot lg besar kn?? sy tau nape kamoo marahkn sy..bukan sy xsuka kat awk..sy suke tp sbgai kawan la ..xlebih dr tu.. sy bukan lesbiannn...BUKAN..cri la org lain..

baek_hati said...

sharing is caring...thnx niesaaa

Dawy said...

prefer Straight cut .
lg sempoi .
tkde lahh ketat sgt sampai semut nak lalu punn tk muat .
hee ~

Mazru Majid said...

bell bottom!

M!Er4N said...

penggemar jeans ni..huhu :)

Diana AiLee said...

Yang koyak2 tu apa namanya?